Om foreningen

Foreningen for Borgerlige Jurister (FBJ) er en studenterpolitisk forening, som holder til på foreningsgangen på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet.

Som forening beskæftiger vi os med flere ting, bl.a. stiller vi op til det årlige universitetsvalg, hvor vi pt. har tre pladser i Jurrådet og en enkelt plads i Det Juridiske Fagstudienævn. Derudover afholder vi flere arrangementer og kurser hvert semester, og er løbende aktive med indlæg i Paragraf, og med billeder og opdateringer på Facebook, Instagram og her på hjemmesiden.

I foreningen er det vigtigt, at alle bliver hørt, og det er derfor på det ugentlige medlemsmøde, at alle beslutninger bliver truffet og der bliver informeret om, hvad der sker på instituttet. Det er ligeledes på medlemsmøderne, man får det bedste indblik i, hvad vi som forening går og laver, og alle med en interesse heri opfordres derfor til at møde op til et af møderne, hvilket er helt uforpligtende.

Som medlem bestemmer man selv, hvor meget ansvar man har lyst til at påtage sig. Der er gode muligheder for at planlægge og afholde forskellige arrangementer og kurser, samt blive valgt ind i de forskellige organer og på den måde udøve indflydelse på sit eget studie. Uanset bliver man som medlem en del af et stærkt netværk, som man vil kunne trække på under hele sin studietid og også efterfølgende.

Det er medlemmerne, som udgør foreningen, og derfor bestræber vi os på, at foreningen skal være et trygt tilholdssted på studiet på tværs af årgangene. Derfor har vi startet en mentorordning, hvor nye studerende bliver teamet op med en ældre studerende fra foreningen, som kan give svar på nogle af de mange spørgsmål, man som ny studerende må gå rundt med, eller give gode råd i forbindelse med afleveringsopgaverne.

Foreningens base er vores kontor på foreningsgangen. Her er der mulighed for at slappe af i sofaerne mellem undervisningstimerne, snuppe sig en sodavand eller øl fra køleskabet, brygge en kande kaffe på vores moccamaster og selvfølgelig benytte muligheden for gratis print. Ofte vil der være medlemmer på kontoret, også når det ikke er mødedag, og kontoret er ofte det sociale samlingssted inden fester og efter undervisning og eksaminer.

Vi er mange forskellige mennesker i foreningen, og gennem vores interne arrangementer forsøger vi at styrke sammenholdet i foreningen og sikre, at der er plads til alle. Vores interne arrangementer strækker sig lige fra jule- og påskefrokoster, henover vores mere formelle Årsfest og videre til pandekager på en helt almindelig onsdag og ølbrygning. På denne måde forsøger vi skabe et stærkt fællesskab mellem medlemmerne, hvor vi bakker hinanden op og kan lære af hinanden både fagligt og socialt.

Hvis du tænker FBJ er noget for dig, så er du velkommen til at møde op til et af vores medlemsmøder, eller tage kontakt til en af foreningens medlemmer. Kontakt information kan findes under fanebladet kontakt her på hjemmesiden.